Info vrijwilligers

De vrijwilligers zijn het gezicht voor het Pontje.

 

De vrijwilliger zorgt ervoor dat op alle vaardagen gevaren kan worden tussen Ouderkerk aan de Amstel naar Amstelveen en vice versa.
De vrijwilliger op het Pontje is de enthousiaste onthaler van de mensen die overgevaren willen worden, zij beantwoorden alle vragen zo goed als zij kunnen en zullen volgens strikte protocollen, de Pont veilig tussen de oevers laten bewegen.

 

De vrijwilliger vaart niet alleen over het water om het Pontje te steunen: zij helpen bij het te water laten, het lichten van de Pont, het onderhoud, het bestuur, de financiële administratie en niet te vergeten: de organisatie van de vele vaardagen.

Er zijn nooit genoeg vrijwilligers; het Pontje komt altijd vrijwilligers tekort om tijdens de vele vaste vaardagen, feestjes, bruiloften en begrafenissen gasten en bezoekers over te varen.

 

Het Pontje is een wijd begrijp in de omgeving van Ouderkerk aan de Amstel. Zonder dit Pontje is de Amstel niet meer wat het hoort te zijn. De vrijwilligers zijn hiervoor noodzakelijk!

 


Vaarinstructie

In de vaarinstructie vindt u de omschrijving van de taken van de lierbediener, de loods en de schipper en tweede stuurman. Elke vrijwilligers heeft deze bij aanvang van het vaarseizoen ontvangen. Mist u als vrijwilliger deze vaarinstructie nog of stelt u het op prijs een exemplaar te ontvangen dan kunt u zich wenden tot het secretariaat: pr@pontje.nl

 

Login

Vrijwilligers

Klik hier om in te loggen op de vrijwilligerspagina.

Secretariaat van Stichting Vrienden van het Pontje
Brugstraat 11
1191 AV Ouderkerk aan de Amstel
Tel.: 020-496 1244
E-mail: pr@pontje.nl
IBAN: NL87 RABO 0351 8604 60
BIC: RABONL2U